Viljans styrelse

Bengt Larsson, ordförande

Blev adjungerad i styrelsen under 2016. Nyvald som ordförande på årsmötet 2017.

Jag har många års erfarenhet av att arbeta ideellt  inom olika delar av idrottsrörelsen, fackligt men även politiskt. Är inne på mitt slutvarv i arbetslivet där jag arbetar som utvecklingschef på Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum i ytterligare något år. Bor på västra Södermalm. Gifte mig 1975 och har tre barn som numera är utflugna. På fritiden deltar jag i olika i föreningar men har också tid för egen träning. Har bland annat sprungit närmare 30 långlopp.

Kärstin Magnusson, sekreterare

Jag är pensionär, volontär och sekreterare i styrelse sedan 2009. Bor på Ringvägen på Söder.

Jobbade tidigare som jurist med inriktning på konsumenträtt och skadestånd.

Mina intresse är vävningen i Farsta med mina gamla jobbarkompisar på Telia och sommarstugan i Saltsjö-Boo som jag delar med min bror. Jag lagar gärna mat och tvättar men är inte bra på att städa.

På Viljan hjälper jag bland annat till med målarcirkeln och med utflyktsprogrammen.

Cindi Lindsborg, ledamot

Ny i styrelsen sedan mars 2014. Till vardags jobbar jag som konsult inom försäljning och marknadsföring och är i grunden utbildad civilingenjör och ekonom. Jag bor i Mälarhöjden tillsammans med min man och våra två små pojkar.

Jag har erfarenhet av flera ideella organisationer sedan tidigare, t.ex. Tjejzonen, Mentor, Friends och Hand in Hand. jag har då arbetat både som volontär och som konsult med uppdrag att utveckla och förbättra deras verksamheter.

På fritiden gillar jag att resa, göra utflykter, åk skidor och att umgås med familj och vänner.

Cecilia Carpelan, kassör

Jag har funnits med i Viljans styrelse under många år och även efter det att jag flyttade till förorten. Jag har ett politiskt förflutet som sjukvårdspolitiker och nu jobbar jag i Landstingshuset som politisk tjänsteman.

Jag har i mitt yrkesliv arbetat både på en facklig organisation, för arbetsterapeuterna, och på två patientorganisationer, Svenska Diabetesförbundet och Reumatikerförbundet då jag var projektledare för ett Arvsfondsprojekt om Rörelseorganens sjukdomar.

Jag har också varit aktiv i flera ideella föreningar men har svårt att hinna med detta i dagsläget. Jag har tre vuxna barn, en tuff liten hund och gillar att läsa, resa och röra på mig när jag är ledig.

Inger Weurlander, ledamot

Jag har arbetat i Stockholms stad i äldreomsorgen i olika former och med olika yrkesbeteckningar. jag är sjuksköterska/distriktssköterska som började mitt yrkesliv i Finland.

jag har också, särskilt efter pensioneringen, arbetat på Stiftelsen Stockholm läns Äldrecentrum som forskar och undersöker äldres villkor och levnadsförhållanden praktiskt och teoretiskt. jag gilla olika slag av kulturyttringar och försöker hinna se och höra så mycket som möjligt. Att umgås med barn, barnbarn och vänner är viktigt.

Inger Lisslö, ledamot

Jag har arbetat en stor del av mitt arbetsliv inom äldreomsorgen, varav cirka 25 år på Södermalm. jag har arbetat både inom kommunal- och privat verksamhet på stadsdelen. 1994 startade jag tillsammans med en kompanjon företaget Hemtjänst för Gamla som drev Hornstulls servicehus och sedemera även Skinnarvikens servicehus.

Som Äldreomsorgsinspektör fick jag möjlighet att vara med om att utveckla kvalitetsarbetet i staden.

jag bor i Björknäs i Nacka, har tre utflugna barn och sex barnbarn. Jag reser ofta och gärna, främst till USA där en dotter och tre av barnbarnen bor.

Marion Bennet

Jag började på Viljan som volontär november 2015 och kom in i styrelsen mars 2016. Sedan år 2000 arbetar jag som ekonomiansvarig, numera i ett bolag inom livsmedelsindustrin. Nyligen gick jag ner till att arbeta fyra dagar i veckan, eftersom jag ville ägna en del av min tid åt andra saker, som volontär på Viljan.

Jag är brittisk medborgare och har bott i Sverige i över 20 år, sedan 2011 på Södermalm. Min man och jag har två utflugna barn och två barnbarn. Mina fritidsintressen är alla former av matlagning och särskilt bakning. jag gillar att promenera och älskar dansa bugg och foxtrot.

Göran Rådö

Med i styrelsen sedan 2008. jag är pensionär, född 1940, gift och bor i Hammarby Sjöstad. Har juristutbildning och har arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor som sjukhusdirektör och statssekreterare. Jag har alltid varit aktiv i olika ideella föreningar och även politiskt. Mina intressen är främst barnbarnen, friluftsliv och sommarstugan i Grödinge.

I styrelsen har jag arbetat mycket med att skriva ansökningar till olika fonder och organisationer om bidrag till Viljan och är tacksam för all stöd Viljan får. Viljan behövs som komplement till de insatser som samhället ger behövande.

Margareta Heimer

Jag blev invald i mars 2017. Ett av skälen till att jag vill engagera
mig i Viljan, är att jag är nybliven pensionär sedan våren 2017.
Jag har i hela mitt yrkesliv arbetat inom socialtjänsten, de senaste åren som socialdirektör i Danderyds kommun. Jag bor på Södermalm, är gift, har tre barn och tre bonusbarn. Tillsammans har vi sju barnbarn.
Nu tänker jag hinna med att vara med barnbarnen, arbeta med Viljans volontärverksamhet och röra på mig mer.